Pardubická keška zapojená do soutěže Konec TELKY?! zabodovala

0

pardubická keška, televize déčko


Turistické informační centrum Pardubice může opět slavit úspěch, a to díky zařazení města do seznamu lokalit pro letní soutěž s dětským programem České televize Déčko.

To během letních prázdnin uspořádalo soutěž s názvem Konec TELKY?!, jejímž cílem bylo nalézaní kešek a plnění úkolů na různých stanovištích po republice. Pardubice byly navíc jako jedna ze soutěžních lokalit vybrány už podruhé.

Ač Česká televize jednotlivé vybrané lokality každý rok obměňuje, rozhodla se Pardubice zařadit do seznamu i letos, což jednoznačně svědčí o atraktivitě města. „Letos se pracovníci infocentra rozhodli umístit kešku, kterou měly děti v rámci soutěže hledat, do parku Na Špici. Oproti minulému roku se nám podařilo zaznamenat výrazné zlepšení v návštěvnosti kešky. Zatímco loni se Pardubice umístily na 17. místě, letos se posunuly na skvělou 12. příčku z celkových 159 soutěžních míst. Keška za celou dobu prázdnin zaznamenala 486 návštěv, což považuji za skvělý výsledek svědčící o tom, že Pardubice jsou oblíbeným cílem pro malé dětské dobrodruhy a jejich rodiny,“ podotýká ředitelka Turistického informačního centra Pardubice Miloslava Christová.

Celkově se do této unikátní celorepublikové hry zapojilo 26 049 hráčů, což dokazuje, jak tato soutěž inspiruje k objevování nových míst a zážitků. 

„Pardubice se tak nadále ukazují jako atraktivní turistická destinace a místo, které stojí za návštěvu. Gratuluji k úspěchu a těším se na další skvělé akce a aktivity Turistického informačního centra Pardubice,“ dodává náměstek pro cestovní ruch René Živný.

Turistické informační centrum (TIC) Pardubice však slaví nejen díky kešce, ale i díky návštěvnosti. Jen za minulý rok do infocentra zavítalo přes 80 tisíc lidí, což pardubické TIC posunulo také v celorepublikovém žebříčku návštěvnosti na krásné 13. místo, a to za několik infocenter v Praze, na pražském letišti Václava Havla, v Českém Krumlově či Brně.

Zdroj: TZ Pardubice.eu



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář