Poslední aktualizace


Dobrovolníci v čele oživují opuštěné koupaliště

Dobrovolníci v čele s Lukášem Novým se rozhodli obnovit opuštěné koupaliště, kde kdysi trávili své léto. Opravy provedli na travní ploše a odstraňují náletové dřeviny. Nový uvedl, že potřebují dary stavebních materiálů a další pomocníky pro obnovu koupaliště.

0

Hvězdárna v Pardubicích připravuje modernizaci: nová kopule, interiér a robotizovaný teleskop

Vedení pardubické Hvězdárny barona Artura Krause oznamuje plánovanou rekonstrukci a modernizaci. Opravy zahrnují výměnu kopule, obnovu interiéru a náhradu teleskopu novým robotizovaným modelem.

0

Adam Wágner (Včera)

Majáles v Moravské Třebové

Majálesový průvod v Moravské Třebové se koná 16. května a nabídne barevné kostýmy, soutěže, hry a taneční vystoupení studentů. Kapely Vojmor, No Stress Zone a Hanka Křetínská se postarají o hudební doprovod. Vyhlášen bude král a královna majálesu.

0

Michaela Prokopová (Před 2 dny)

Století dřevěných hraček

Výstava představí dřevěné hračky od 19. století do současnosti z muzejních sbírek i od moderních tvůrců. Návštěvníci se dozví o historii jejich výroby v Čechách a na Moravě a o práci tvůrců. Součástí výstavy bude také herna a dílna pro výrobu vlastní hračky. Vernisáž se koná 12. května od 16 hodin.

0

Miroslav Pucholt (Před 2 dny)

Finanční propast pardubického letiště

Pardubické letiště je finančně náročné pro krajský úřad a městský magistrát, které každý rok investují desítky milionů korun. Navzdory solidní sezoně v minulém roce skončilo letiště ve ztrátě. East Bohemian Airport požádala o další 32 milionů korun, obdrží ale jen 20.

0

Michaela Prokopová (Před 3 dny)

Svatojakubský koncert v Přelouči

Pozvánka na Svatojakubský koncert v Přelouči 12. května 2019, kde budou vystupovat: Ivana Veberová, dlouholetá opera singerka z Plzně; pedagožka a flétnistka Lucie Stříbrná; ekonomka a také flétnistka Eva Kratošková a klavírista a varhaník Martin Hadáček.

0

Miroslav Pucholt (Před 4 dny)

Výměna technologie parkovacího systému za 15 milionů

Renovace se předpokládá na hodnotě 15 milionů korun. Navzdory komplikacím a vysokým cenám podzemních parkovišť je v plánu další podzemní parkoviště na sídlišti Na Rozhledně. Město Chrudim též plánuje vybudovat vlastní podzemní parkoviště.

0

Jiří Padevěd (Před 6 dny)

Akrobatáři z celého světa soutěží ve Svitavách

Svitavy hostily 11. až 12. května premiérovou mezinárodní soutěž v akrobacii pro letecké modeláře 2024 World Cup F2B. Soutěž přilákala přes 30 akrobatářů z různých zemí, kteří předváděli své dovednosti v akrobacii s modely.

0

Martin Kydlíček (Před týdnem)

Plný provoz lávky u nádraží nastane až na podzim

Správa železnic pokročila v modernizaci nádraží v Pardubicích o lávku vedoucí do čtvrti Dukla. Původní termín uvedení do provozu koncem května je ale zpožděn, město nedokázalo včas dokončit přístup.

0

Ester Vohradská (Před 3 týdny)

Hřebčín Kladruby dokončil generální opravu

Národní hřebčín Kladruby nad Labem dokončil generální opravu posledních dvou hospodářských budov započatou v roce 2022. Stará kovárna se po rekonstrukci proměnila na stáje, původní stáj pro nemocné koně je nyní návštěvnickým centrem.

0

Michaela Prokopová (Před 3 týdny)

Svatojakubské koncerty – zahajovací koncert

V Přelouči se koná první koncert v rámci Svatojakubských koncertů. Čtyři interpreti: Petr Vacek (varhany), Tereza Nopová a Lucie Nopová (housle), Lucie Hadáčková (zpěv) vystoupí 28. dubna v kostele sv. Jakuba. Koncerty finančně podpořilo Ministerstvo kultury a město Přelouč.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 týdny)

Budimex zahajuje stavbu dálnice D35 u Děběnova

V pondělí zahájil člen Budimexu Cezary Lysenko část svého projevu česky při zahájení stavby dálnice D35 v úseku Děbolín a Litomyšl. Budimex získal zakázku za 3 423,6 milionu korun bez DPH.

0

Lenka Hubingerová (Před 4 týdny)

Ovocný sad promění centrum Pardubic

Střed města Pardubice se mění na ovocný sad s 90 stromy, včetně bříz a kvetoucích třešní. Revitalizační práce probíhají podle plánů a celkové náklady by měly být menší než milion korun. Město chce prostor přeměnit na park pro občany, plánují se cesty, květinové záhony a nábytek.

0

Rebeka Schmidt (Před 4 týdny)

Tulipány v Moravské Třebové

Akce u staré pily u vlakového nádraží nabízí v sobotu 13.4. program s aktivitami pro děti, živá zvířátka, živou hudbu a stánky, pořádá Jan Hloušek a M-Závlahy. Vstupné dobrovolné na opravu chléva pro zvířátka.

0

Rebeka Schmidt (Před 4 týdny)

Nízký zájem o cyklobusy - Pardubický kraj škrtá spoje

Pardubický kraj ruší některé cyklobusové linky kvůli nízkému zájmu a potřebě ušetřit. Elektrokola a pandemie koronaviru snižují poptávku po těchto službách. Ušetřené prostředky budou použity na zlepšení klasických autobusových spojů.

0

Miroslav Pucholt (Před 4 týdny)