Plný provoz lávky u nádraží nastane až na podzim

0

Správa železnic, modernizace nádraží, Pardubice, zpoždění v provozu, financování nové lávky, blog, region24


Správa železnic pokročila v modernizaci nádraží v Pardubicích o lávku vedoucí do čtvrti Dukla. Původní termín uvedení do provozu koncem května je ale zpožděn, město nedokázalo včas dokončit přístup.

Správa železnic ukázala své úspěšné kroky výstavby projektu, který dosáhl hodnoty 300 milionů korun, při modernizaci hlavního nádraží v Pardubicích. Kromě podchodu se nyní město těší z nově postavené lávky, která usnadní přístup do sousední čtvrti Dukla.

Jednáme o velkém úspěchu, protože tato lávka konečně umožňuje obyvatelům snadněji se dostat do Dukly a zpět. Nicméně město Pardubice zklamalo své představitele, protože nedokázalo včas dostavět přístup do čvrti Dukla.

Lávka, která spojuje nádraží s čtvrtí Dukla, měla být v provozu již od konce května. Avšak kvůli nedokončení přístupu k lávce ze strany města, Správa železnic ji může zprovoznit pouze částečně. Podle generálního ředitele Správy železnic Jiřího Svobody by měl být plný provoz zajištěn nejspíše až na podzim, když město dokončí opravy na ulici K Výpenci.

'Bohužel, kvůli několika vnějším faktorům došlo ke zpoždění, ale výstavba probíhá tak, že bude hotovo na podzim tohoto roku,' prohlásil náměstek primátora Jan Hrabal. Podle něj město plánuje postavit parkovací dům, jakmile bude projekt upraven za účelem snížení nákladů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář