ZPRÁVY Ekonomika Pardubický kraj

Pardubické letiště v rekordní ztrátě 41,4 mil. Kč

Společnost East Bohemian Airport (EBA), provozující pardubické letiště, zaznamenala za minulý rok ztrátu 41,4 milionu korun, což je o 10 milionů více než předchozí rok.

0

Před týdnem Lenka Hubingerová

Obce válčí proti vysokorychlostní trati

Obce se bouří proti plánované výstavbě vysokorychlostní trati (VRT). V Rohovládové Bělé byla založena pracovní skupina pro boj proti stavbě. Starosta Vítězslav Fišer oznámil dopis a petici proti projektu.

0

Před 2 týdny Rebeka Schmidt

Nová centrální hasičská stanice ve Svitavách do roku 2029

Ve Svitavách bude nejpozději do roku 2029 postavena nová centrální hasičská stanice poblíž již budované výjezdové stanice Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje.

0

Před 2 týdny Lenka Hubingerová

Motoráčkem do Borohrádku. Možná poslední jízda historického vlaku

Připomeňte si nostalgii a zažijte unikátní výlet historickým motorovým vlakem na trase Pardubice – Borohrádek, než bude příliš pozdě.

0

Před 2 týdny Miroslav Pucholt

V Pardubickém kraj nasadí mobilní váhy k ochraně silnic před přetíženými kamiony

Každý čtvrtý kamion v Česku přetěžuje silnice, což výrazně přispívá k jejich poničení. Ředitelství silnic a dálnic vybralo tři místa v Pardubickém kraji pro instalaci mobilních vah.

0

Před 2 týdny Miroslav Pucholt

Podnikání v Česku zažívá v roce 2024 mimořádný růst

Meziroční nárůst nových společností činí 4 %. Na každých 10 zaniklých firem připadá 25 nových. Roste i počet živnostníků, za první tři měsíce roku jich přibylo 23 000. Firmám se daří, klesá počet bankrotů. Nejvíce nových firem vzniká v sektoru výroby a rozvodu elektřiny. Spotřebitelský optimismus roste.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Pardubice nahradí zchátralý most Kapitána Bartoše novým!

Pardubice trápí stav mostu Kapitána Bartoše, který je kvůli špatnému technickému stavu průjezdný jen v jednom pruhu. Město plánuje výstavbu nového mostu po postavení provizorního mostu nejpozději do června 2025.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Tragédie v Pardubicích podtrhuje důležitost systému ETCS

Ve středu večer došlo v Pardubicích k tragické železniční nehodě, při které zemřeli čtyři lidé. Událost zdůraznila potřebu zavedení evropského zabezpečovacího systému ETCS. Ministr dopravy Martin Kupka uvedl, že termín implementace je závazný do 1. ledna 2025. Rychlá reakce záchranářů umožnila částečné obnovení provozu.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

RegioJet odškodní oběti tragické srážky u Pardubic

RegioJet poskytne odškodnění cestujícím a dalším osobám po tragické srážce vlaků u Pardubic. Čtyři lidé zahynuli a 27 bylo zraněno. Krizové linky jsou zřízeny a provoz na trati byl na devět hodin zastaven. Vyšetřování příčin pokračuje, zranění a pozůstalí by měli kontaktovat dopravce.

0

Před měsícem Michaela Prokopová

PPP Projekt pro D35. Stavba plánuje dostavbu na rok 2026!

Stát připravuje nový PPP projekt pro dva úseky dálnice D35 mezi Svitavami a Mohelnicí, s dostavbou plánovanou na rok 2026. Navzdory ročnímu zpoždění ministra dopravy Martina Kupky zůstává optimistický ohledně zadávání tendru. Kritika přichází od stínového ministra dopravy Kolovratníka, který preferuje klasický způsob výstavby.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Vláda ruší kanál Dunaj-Odra-Labe. Šance pro nové projekty!

Vláda zrušila plán kanálu Dunaj-Odra-Labe, což umožní obcím lépe využít dosud blokované pozemky. Ladislav Valtr z ODS se těší na nové rozvojové příležitosti. Česká Třebová, Pardubice a další oblasti nyní mohou plánovat nové projekty bez obav z nákladné a nereálné stavby kanálu.

0

Před měsícem Adam Wágner

Tragická srážka vlaků v Pardubicích: 4 mrtví, 20 zraněných

Tragická srážka vlaků v Pardubicích způsobila smrt čtyř lidí a zranila více než dvacet. Expresní vlak RegioJet se srazil s nákladním vlakem ČD Cargo. Ministerstvo dopravy a Integrovaný záchranný systém zasahovaly na místě. Vyšetřování provádí železniční inspekce a policie. Škody dosahují 110 milionů korun.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

ČSOB Pojišťovna zastavila stavbu, zvažuje rezidenční projekt v centru Pardubic

ČSOB Pojišťovna zatím nezačne stavbu nové budovy v centru Pardubic na pozemku bývalé továrny, přestože má všechna povolení. Namísto toho zvažuje rezidenční výstavbu. Městské vedení tento projekt podporuje a očekává, že promění brownfieldy na moderní čtvrť.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

V Pardubicích dokončují železniční uzel za 6 miliard

V Pardubicích finišuje rekonstrukce železničního uzlu za více než šest miliard korun. Došlo k vybudování nové stanice u "rychlodráhy", čímž se zlepší doprava ve městě. Stanice zahájí provoz změnou jízdních řádů 9. června. Rekonstrukce zahrnovala opravu nástupišť, výměnu semaforů a modernizaci infrastruktury.

0

Před měsícem Adam Wágner
Učitel roku