Maverick Rowan exceluje s 26 body a 9 doskoky

Basketbalisté Ústí nad Labem zvítězili v 13. zápase z posledních 18, tentokrát nad Pardubicemi, s výsledkem 99:83. Výbornou formu předvedl Maverick Rowan s 26 body a 9 doskoky. Nymburk také pokračoval ve vítězném trendu, porazil Brno 79:74.


Třinácté vítězství z posledních osmnácti zápasů zaznamenali basketbalisté Ústí nad Labem. Soupeřem, který musel uznat jejich výbornou formu, byly tentokrát Pardubice. Domácí hráči si připsali jasnou výhru s výsledkem 99:83. Jejich úspěšnost v zápase výrazně přispěl hráč Maverick Rowan. Tento americký střelec se blýskl 26 body a devíti doskoky.

V řadách hostů byl nejlepším střelcem Petr Šafarčík s 22 body. Ústečtí basketbalisté byli úspěšní v proměňování trojek, když 15 ze 30 pokusů skončilo úspěšně. Rowan jich dal čtyři. Svěřenci trenéra Jana Šotnara tak vyrovnali vzájemnou bilanci v sezoně na 2:2.

Vítězný trend pokračoval i u Nymburku, který si poradil s Brnem přesvědčivou hrou v závěru zápasu. Brňané dlouho drželi naději na třetí výhru nad osmnáctinásobným českým šampionem, ale nakonec zvítězil Nymburk 79:74. Na straně vítězů se nejvíce prosadil Ty Gordon, který zaznamenal 18 bodů. Domácí tým proměnil pouze dvě ze dvaceti trojek. Nejlepším střelcem zápasu byl Gregory Lee, když dal za brněnský tým 21 bodů, jen o bod méně přidal Terrell Brown-Soares.

Nymburk, který v necelých deseti dnech odehrál svůj pátý zápas, si tak připsal jedenáctou výhru z 12 duelů. Naopak Brno prohrálo potřetí z posledních čtyř utkání a nevyužilo tak šanci posunout se na páté místo před Pardubice.

Kolín poté, co v minulém kole překvapivě porazil Pardubice, tentokrát nestačil na Opavu a prohrával až o 31 bodů. Ani 20 bodů Filipa Halady, nejlepšího střelce zápasu, Kolínu nepomohlo.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Pardubice

Hlavní zprávy