Středověk zažijte 23. března v Poličce

Středověký den v Poličce nabízí zážitky pro celou rodinu 23. března. Čeká vás svět středověkých řemeslníků, hudby, tanců a tradic. Vstupné je 180 Kč za osobu nebo 480 Kč za rodinu.


Připraveni přenést se zpět do období středověku? Středověký den v Poličce nabízí jedinečnou možnost vrhnout se do zajímavého světa středověkých řemeslníků, hudby, tanců a tradic. Zaznamenejte si do kalendáře sobotu 23. března a přijďte za námi do muzea, kde na vás čeká nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.

V dopoledních hodinách se můžete těšit na kreativní program plný tradičních řemesel, jako je tkaní, předení nebo hrnčířství. Obdivujte dovednosti řemeslníků a pod jejich vedením vyzkoušejte tyto techniky na vlastní kůži. Nechte se inspirovat mistrovskou výrobou kraslic a vyzkoušejte si dekorování vlastních. Pro děti i dospělé budou připraveny tvořivé dílničky, kde si mimo jiné vyrobíte památeční zápisník nebo jarní vrkoč.

Odpolední program nabídne kulturní zážitky v podobě pohádky Turnaj krále Karla od studia Damúza. Prožijte příběhy neznámé tváře Karla IV. a prozkoumejte život Otce Vlasti plný humoru, hry a životní moudrosti. Následovat budou pohybové, tvořivé a hravé aktivity s rytířskou tématikou, kde vás čeká výroba koníčků na tyčce, psaní brkem, výroba vonných sáčků a středověké hry, při kterých se pobaví jak děti, tak dospělí.

Závěr odpoledne bude patřit hudební a taneční skupině Innamorata, která vám představí středověké hudební nástroje a učí vás společný tanec. Poslechněte si dobovou hudbu a nechte se unést rytmy středověku.

Vstupné na celodenní program činí 180 Kč za osobu, nebo 480 Kč za rodinu (1-2 dospělí, 1-2 děti). Držitelé rodinných pasů mají nárok na slevu 10 % na rodinné vstupné. Zlevněné, částečné ani jinak zvýhodněné vstupné není k dispozici. Cena zahrnuje ukázky řemeslníků, materiály na výrobu zápisníku, hračky a vrkoče, divadlo, lektorované aktivity, hudební a taneční vystoupení.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Pardubice

Hlavní zprávy