Pardubice investuje do skateparku 5,5 milionu

Město Pardubice investuje 5,5 milionu korun do revitalizace svého skateparku. Prostředky půjdou na výměnu překážek a opravu tribuny, která poslouží i jako oplocení areálu. Stavba by měla být hotova do května.

0

Před týdnem

Nájemné bydlení zdražuje

Nájemné byty v Praze a dalších krajských městech se v poslední době zdražily. Byty 2+kk nyní stojí v Praze 19 000 Kč, zatímco 1+kk jsou za 14 000 Kč. Růst cen nájmů je důsledkem různých faktorů na trhu nemovitostí a ekonomiky. Poptávka po nájemním bydlení zůstává vysoká, což zvyšuje ceny.

0

Před 4 týdny

Česko udělalo poslední krok do Ligy mistrů

Český fotbal zaznamenal úspěch, když se dostal na 10. příčku žebříčku UEFA, což znamená přímý postup mistra do základní skupiny Ligy Mistrů v roce 2025/2026. Tento úspěch především dlužíme Viktorii Plzeň, která remizovala s Fiorentinou ve čtvrtek.

0

Před měsícem

Budimex zahajuje stavbu dálnice D35 u Děběnova

V pondělí zahájil člen Budimexu Cezary Lysenko část svého projevu česky při zahájení stavby dálnice D35 v úseku Děbolín a Litomyšl. Budimex získal zakázku za 3 423,6 milionu korun bez DPH.

0

Před měsícem

Sucho narůstá - vegetace je o měsíc napřed

Vegetace roste rychleji kvůli předčasné odtávání sněhu a vysokým teplotám v České republice. Stromy a rostliny odebírají vodu o měsíc dříve, než je obvyklé, což zvyšuje riziko sucha, pokud nezačne pršet intenzivněji.

0

Před měsícem

Česká zemědělská půda je plná pesticidů

Zemědělská půda v Česku je znečištěná pesticidy z minulosti, ukazuje výzkum Mendelovy univerzity. Pesticidy, některé i zakázané v EU, ovlivňují biodiverzitu a zdraví lidí. Vědci varují o nelegálním použití pesticidů a agrochemikálií.

0

Před měsícem

Pouze 28% školních jídelen vaří pro celiaky a diabetiky

České školní jídelny čelí rostoucímu počtu dětí s dietními potřebami, jako je bezlepková strava nebo nízkosacharidová strava. Jen třetina jídelen je nyní schopna poskytnout specializovanou dietní stravu. Nová metodika ministerstva zdravotnictví by měla zlepšit situaci a pomoci školním jídelnám lépe vyhovět potřebám dětí.

0

Před měsícem

Náhlá vlna výpověďí lékařů v Pardubické nemocnici

Pardubická nemocnice čelí hromadnému exodu lékařů, kdy 13% z nich podalo výpovědi den před Velikonocemi. Přesto je péče pacientů zajištěna. Problém se přičítá konfliktu mezi lékaři a vedením nemocnice a blížícímu se jednání s odborovými organizacemi.

0

Před měsícem

Nejlepší pardubičtí pedagogové 2023

Páteční večer v Pardubicích byl ve znamení ocenění nejlepších pedagogů roku 2023. Primátor Jan Nadrchal zdůraznil význam práce učitelů pro společnost. Ocenění zahrnovalo finanční odměny, diplomy a květiny.

0

Před měsícem

MotoGP součástí Formule 1 ?

Jednání o akvizici MotoGP probíhá, aby se stalo součástí Formule 1. Tento krok by mohl stát více než 100 miliard korun a znamenal by sjednocení obou motoristických soutěží pod jednou vlajkou.

0

Před měsícem

Skatepark Pardubice: Nová éra s investicí 5,5 mil. Kč

Město Pardubice investuje 5,5 miliónů korun do zlepšení skateparku, jednoho z největších freestyle sportovišť v Česku. Plánuje se výměna překážek a výstavba nové tribuny pro sportovce a návštěvníky.

0

Před měsícem

Velikonoční nehody a záchranářská akce

Dne 31.3.2024 hasiči zasahovali u několika dopravních nehod. První dvě se staly na silnici I/43 u Opatova a v Pardubicích, druhá s tragickým koncem. Další nehoda proběhla na silnici I/36 u Velin. Hasiči poskytli první pomoc, zajišťovali místa nehod a spolupracovali se ZZS a policií.

0

Před měsícem

Kapličku v Horných Ředících čeká stěhování

Kaplička v Horných Ředících čeká na stěhování kvůli komplikovanému přístupu z důvodu narůstající dopravy. Obecní samospráva zorganizovala sbírku na hrazení nákladů, které by mohly dosáhnout 1,7 milionu korun.

0

Před měsícem

Messi neplánuje opustit hřiště

Fotbalová hvězda Lionel Messi promluvila o konci kariéry a vznesla bouři na webu. Messi ujišťuje, že neplánuje opustit hřiště a chce pokračovat, dokud bude schopen hrát na vysoké úrovni.

0

Před měsícem

Zkrátí nový stavební zákon přípravu staveb?

Nový stavební zákon č. 283/2021 Sb. přináší zásadní změny pro architekty, projektanty, stavební firmy atd. Postupné nabývání účinnosti začíná 1. ledna 2024 (vyhrazené stavby) a 1. července 2024 (ostatní oblasti).

0

Před měsícem